SK Šabac  о клубу  инфо  архива  линкови  контакт
Streličarski klub ŠABAC AC SABAC SK SABAC
 

И С Т О Р И Ј А Т   К Л У Б А

sksabac_logo Први Статут и Решење о оснивању Стреличарског клуба ШАБАЦ везани су за датум 17. јун 1996. године.  Оснивању је претходио сусрет Владете Мишковића и Леонтија Тривановића који су након размене искустава и мишљења, направили први такмичарски лук. Након тога је уследило контактирање заљубљеника у овај спорт, међу којима је најзагриженији био Петар Милошевић... И тако је започела историја стреличарског спорта у Шапцу.

sksaba_osnivači Прве клупске просторије су биле у куглани Дома војске. Први председник био је Микица Васић. Чланови клуба су вредно тренирали и постизали све боље резултате. Направили су шест мета и већ прве године постојања организовали промотивни турнир у сали Дома војске. На крају турнира организовано је гађање кроз прстен у јабуку, што се допало свим такмичарима.

sk_sabac Кроз Стреличарски клуб ШАБАЦ је прошло преко педесет чланова у прве две декаде. Чланови редовно учествују на турнирима у организацији Стреличарског савеза Србије са којим су дуги низ година организовали један турнир на отвореном и један дворански турнир. У току сезоне у затвореном тренинзи се одржавају у Спортској дворани ЗОРКА, док се у сезони на отвореном тренинзи одржавају на терену у Старом Граду.

sk_sabac_takmičari У првих десетак година (до 2009) чланови Клуба су освојили 259 медаља и десетак трофеја и пехара. Седам пута су били екипни прваци Србије. На семинару одржаном у Шапцу, клуб је добио националног тренера и судију.

sk_sabac_takmičari Клуб је имао два репрезентативца који су учествовали на неколико великих турнира у свету: Светски шампионат у Кореји, Европски шампионат у Бриселу и Европски Grand-Prix у Бугарској. Одласке на ове и друге турнире у свету, финансирао је Олимпијски комитет, Стреличарски савез Србије, Општина Шабац и сами такмичари. 

sk_sabac_takmičari Од самог почетка СК Шабац је члан Спортског савеза Шапца. Циљеви Клуба су омасовљавање чланства, попуњавање екипа у свим дисциплинама и категоријама, набавка неопходне опреме и реализација програма "Спорт у школе".
 
Логотип Стреличарског клуба ШАБАЦ је дизајнирао Владета Мишковић  1998. године.
Oву и остале верзије логотипа и логоа у векторском формату (.pdf) можете преузети кликом на овај линк: logo download.

 
 
o klubu -  info -  arhiva -  linkovi -  kontakt
 -  forum -  impressum - 
english - srpski